ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ГЕНАДИЙ ИХТИМАНСКИ – МОНАХ С ДУША НА БУНТОВНИК“ ОТ ВЕСЕЛКА ГЪЛЪБОВА

ПЪРВОТО от поредицата събития посветени на 145 годишнината от основаването на Народно читалище „Слънце-1879“ гр. Ихтиман зарадва ихтиманци с презентацията „ЗНАЧИМИ ЛИЧНОСТИ ОТ ИХТИМАН!

В навечерието  на тържеството посветено на 151 годишнината от обесването на Васил Левски Клуб „Роден край“ при читалището представи книгата за неговия сподвижник и приятел Генадий Ихтимански.

Авторката Веселка Гълъбова, написала три книги свързани с историята на Ихтиман разказа за живота и делото на най – значимата за нашия град личност от Възраждането Генадий Ихтимански.

На събитието присъстваха ученици, които със своята жажда за знания за родния край, създадоха приятна и интересна атмосфера за дискусии.

Гости на събитието бяха представители на Националната библиотека в рамките на проект „Единство в различието“. Беше представена и пътуващата изложба, която завърши облика на едно незабравимо за ихтиманци събитие.

 

Събитието е част от проект „Единство в различието“, който се финансира със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, Резултат 3 „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (фокус върху Роми).

Може да харесате още...