Културно – образователни инициативи

СРЕЩА С ЦВЕТАН АНДРЕЕВ

В навечерието на 1 ноември библиотеката при НЧ „Слънце-1879” и Общински пенсионерски съюз, в клуба на пенсионираните учители представиха отделни щрихи от жизнения и творчески път на ЦВЕТАН АНДРЕЕВ.
Г-жа Фетфаджиева приветства гостите на тържеството и даде думата на библиотеката за представяне на мултимедийна презентация посветена на 80 годишния юбилей на Цветан Андреев.
ЗА СВОИТЕ 80 ГОДИНИ
ТОЙ ОСТАВЯ В НАСЛЕДСТВО НА СВОИТЕ ПОТОМЦИ ДВЕ КНИГИ ПОСВЕТЕНИ НА НЕГОВОТО РОДНО МЯСТО С. БУЗЯКОВЦИ, ЕДНА КНИГА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В ИХТИМАН И АВТОБИОГРАФИЯ В СНИМКИ.


Г-н Андреев разказа за поводите за написване на книгите и прие приветствия и пожелания от колеги и приятели.

Дамски хор „Средногорка” с ръководител Евелина Божичкова създаде изключително настроение сред присъстващите на срещата с прекрасните стари градски песни.

В навечерието на 1 ноемри библиотеката при НЧ «Слънце-1879» поздравява за празника всички онези, които все още пазят светлинка в душите си и им пожелава да не се отказват
да носят просветителския дух!
Трифон Зарезан и Св. Валентин в пенсионерски клуб „Еледжик”

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ В БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО И ДА СМЕ?

На 24 януари 2014 г. библиотеката при НЧ „Слънце-1879” гр. Ихтиман съвместно с Общински пенсионерски съюз в рамките на проект „Активни през целия живот” представи пред ихтиманската общественост живота и творчеството на ДАНИЕЛА ПЕТРОВА.

Авторски музикално – поетичен рецитал на Жеко Димитров

Посещение на немски туристи в библиотката

„МАЙСКИ ДНИ НА ИЗКУСТВАТА – ИХТИМАН 2012“

СРЕЩА С ПОЕТЕСАТА РАЙНА МАРГИНА

 

 

9 май – ДЕН НА ЕВРОПА

В Деня на Европа в библиотеката на Народно читалище „Слънце-1879“ гр. Ихтиман,
бяха организирани поредица от мероприятия, раздаваха се информационни материали. На компютрите осигурени по Програма «Глобални библиотеки – България» потребителите търсиха и намираха информация за 9 май. Първокласниците от СОУ «Христо Ботев» бяха възхитени от картите със знамената на различните страни осигурени от Информационния център Европа Директно “Читалища”.

Среща с поетесите Надежда Захариева и Елена Алекова