ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „СЛЪНЦЕ“

ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „СЛЪНЦЕ“

Не е имало празници без участието на ансамбъла. Благодарение на техните танцувални умения, много от читалищните мероприятия са очаквани с трепет от родители, приятели и любители на народните танци. Ръководители са хореографите Анелия Попова, Владислав Василев и репетитор Йорданка Кацарова. Участниците в ансамбъла са от различни възрастови групи. През 2021 г. взеха участие в: тържеството на местността Кръста по случай 143 години от Освобождението на България; Тържествен концерт по случай 24 май; в концерта посветен на Майските дни на изкуствата 2021; в Празника на град Ихтиман „Успение Богородично“; честването на 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и участия в събори и празници на селата в Община Ихтиман – Черньово, Боерица, Венковец. В Коледния онлайн концерт на читалището.

Представиха се отлично в ХI Български национален шампионат по фолклор „Еврофолк 2021“ град Велико Търново, който се провежда под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – EAFF. Ансамбълът беше отличен със златен медал, почетна грамота и носител на почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк“.  Всички изпълнения на участниците бяха записани и ще бъдат излъчвани многократно по над 20 кабелни и сателитни телевизии.

20 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА АНСАМБЪЛА

От 13 до 17 май 2021 година танцьорите от АнсамбълСлънце“ и неговите ръководители участваха и бяха отличени и наградени за своя труд, талант и умения на XI Български национален шампионат по фолклорЕвро фолк 2021“ гр. Велико Търново.

 

ТРЕТИ МАРТ 2016 – СПЕКТАКЪЛ ВЪЗСТАНОВКА

 

 

 

УЧАСТИЯ В ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРЕДАВАНИЯ

НАДИГРАЙ МЕ – БНТ 2 НА ЖИВО

БНТ Ихтиманска копаница 18 май 2012г.

Надиграй ме финал София 21 юни 2015 г. БНТ2 НА ЖИВО

УЧАСТИЯ ВЪВ ФЕСТИВАЛИ В СТРАНАТА

ТРАКИЙСКА БРОЕНИЦА – Пазарджик 

 

НАШЕНСКО ХОРО – Самоков 

 

 

ЗА ПОЯС

 

 

 

ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ – СОФИЯ

 

 

ХАСКОВО

 

 

 

ПРАЗНИК НА ГРАД ИХТИМАН

2015

 

 

УЧАСТИЯ ВЪВ ФЕСТИВАЛИ В ЧУЖБИНА

 

БИТОЛЯ

 

 

 

ИТАЛИЯ

 

 

 

ГОДИШНИНИ

15 ГОДИНИ АНСАМБЪЛ СЛЪНЦЕ